OKOLÍ BRNA #11 - KLÁŠTER ROSA COELI

Mezi nejkrásnější místa v okolí Brna rozhodně patří gotický klášter Rosa Coeli, který najdete v Dolních Kounicích. Polorozbořený klášter jako by vypadl z nějaké anglického románu a má svou tajnou a magickou atmosféru.


Z Brna je to do Dolních Kounic kousek (15 minut), případně můžete jet autobusem (číslo 512 z Modřic). Po zaplacení vstupného si můžete klášter volně prohlédnout (dostanete psaného průvodce), projít krásnou rajskou zahradou, podívat se na klášter z  vrchu  a pořádně prozkoumat všechny místnosti. Myslím, že byla i možnost komentované prohlídky. 

Naše děti se v klášteru užili krásnou atmosféru a stačilo je trochu namotivovat tajemným příběhem o hledání pokladu (který jsme jim schovali do jedné z vedlejších kaplí). Říká se, že na citlivé jedince působí místo pozitivní energií, to stojí za vyzkoušení!



Doporučuji se ještě projít po křížové cestě ke kapličce Sv.Antonínek, která je nad městem. Odmění se vám krásnými výhledy.

Na jídlo jsme si zašli do hotelu Vinium Coeli, kde byla fajn zahrádka i s dětským hřištěm. 

Teď už jen trochu poezie na závěr:
Jan Skácel: 
Na celém světě není tolik ticha, jako když sněží v Dolních Kounicích a probořenou střechou katedrály snáší se k zemi bílý sníh… 
(J. Skácel)  


Zdroj fotografií: Wikipedie

Komentáře

Oblíbené příspěvky