Semínkový chleba

Miluju oříšky, semínka a podobné chroupání. Taky pečivo, které prodává třeba Lidl (semínkové kostky). Pokud si chcete upéct domácí variantu této zdravé dobroty, mám pro vás recept. Zvlášť teď na jaro, tělu pomůžete s jarní očistou. Semínka fungují na střeva jako kartáč a vynecháte spoustu lepku, obsaženého v klasickém pečivu.



130 g slunečnicových semínek
130 g ovesných vloček (já používám ty s klíčkem)
70 g lněných semínek
40 g dýňových semínek
40 g sezamových semínek
30 g chia semínek
25 g psylia
3 lžíce kokosového másla
1 lžíce medu
1 lžíce vinného octa
2 lžičky himalájské soli (já používám česnekovou sůl Cereus - je výborná :)

Všechny semínka, ořechy  a psylium smícháme v míse. V 350 ml teplé vody rozmícháme kokosové máslo, ocet, sůl a med. Vše smícháme dohromady. A napěchujeme do formy na chlebíček. Necháme minimálně 2 hodiny odležet v ledničce, nejlépe přes noc. Pečeme hodinu na 180 C.
Poměr oříšků a semínek můžete pozměnit, můžete přidat ořechy nebo pokud vám něco pochybí, nahradit.

Komentáře

Oblíbené příspěvky