Lehce pikantní mungo fazolky s rajčaty
Moje první a dobrá zkušenost s mungo fazolkami, skvělé jako lehký oběd třeba s volským okem nebo jen tak s chlebem.
250 gr mungo fazolek
1 plechovka loupaných rajčat
1 malá plechovka rajského protlaku
10 dkg anglické slaniny
3 sušené rajčata
4 stroužky česneku
4 lžičky sladké chilli omáčky
1 lžička kari koření
olej
Mungo fazolky propláchneme a necháme přes noc namočené. Druhý den vodu slijeme a dáme vařit v čisté, trvá to cca 20 minut, sbíráme pěnu. Potom fazolky slijeme.
Na oleji osmažíme na proužky nakrájenou slaninu, jakmile se vypraží, přidáme na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájené sušené rajčata, lehce osmahneme, aby česnek nezhořkl. Přidáme plechovku rajčat, osolíme a opepříme, přidáme mungo fazolky, podlijeme cca 1 dcl vody, přidáme protlak a koření a vše necháme probublávat asi 20 minut.
Podáváme s chlebem a volským okem.
250 gr mungo fazolek
1 plechovka loupaných rajčat
1 malá plechovka rajského protlaku
10 dkg anglické slaniny
3 sušené rajčata
4 stroužky česneku
4 lžičky sladké chilli omáčky
1 lžička kari koření
olej
Mungo fazolky propláchneme a necháme přes noc namočené. Druhý den vodu slijeme a dáme vařit v čisté, trvá to cca 20 minut, sbíráme pěnu. Potom fazolky slijeme.
Na oleji osmažíme na proužky nakrájenou slaninu, jakmile se vypraží, přidáme na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájené sušené rajčata, lehce osmahneme, aby česnek nezhořkl. Přidáme plechovku rajčat, osolíme a opepříme, přidáme mungo fazolky, podlijeme cca 1 dcl vody, přidáme protlak a koření a vše necháme probublávat asi 20 minut.
Podáváme s chlebem a volským okem.
Komentáře
Okomentovat